Når der er diagnoser i familien

ADHD, ADD, ASF (autismespectrum forstyrrelser), aspergers, PDA, belastningsreaktion, OCD, angst, generaliseret angst, NLD, depression, borderline, stress.

For nogle forældre kommer en diagnose som et chok, mens andre længe har været klar over, at de havde et barn der ikke bare var snorlige, her kan diagnosen føles som en lettelse. Og så kommer alle spørgsmålene. Hvad betyder det rent praktisk for vores barn? Hvad skal vi gøre som forældre? Skal barnet skifte institution/skole? Skal vi selv være opsøgende eller træder ”systemet” ind og får hjulene i gang? Hvor får man informationer? De drømme og forventninger vi har haft om, hvordan vores barn skulle vokse op og hvilket liv vi skulle leve sammen som familie, er det nu muligt? Hvordan ser fremtiden ud for vores barn?

Alt det og meget andet kan jeg hjælpe med at guide jer igennem.

Og husk: Det kræver ekstra energi at være jeres familie. Måske skal I også igennem en sorgproces, for det kan føles som et tab, når livet pludselig tager en drastisk vending. Det kan tære på parforholdet. Måske har I også brug for at tale om dét. Den voksne skal først tage iltmasken på for at have ilt nok til at hjælpe barnet.

Hvad dækker diagnoserne over?

d